Consells per l'Estalvi d'Aigua
L'aigua es un bé escàs que cal preservar. A més, l'estalvi de l'aigua ajuda a reduir les factures d'aigua i energia. Per a això, cal seguir alguns consells que ens ajudaren a estalviar aigua com per exemple en la neteja diària, en la cuina, en el jardí, etc.

EN LA NETEJA DIÀRIA

  És preferible dutxar-se que banyar-se, es poden estalviar al voltant de 90-100 litres. Si et banyes, no llenes la banyera fins dalt, deixa-la a la mitat; servirà perquè un altre es banye.

  Tancar l'aixeta de l'aigua quan en la dutxa ens estem ensabonant. S'estalvia uns 10- 12 litres d'aigua.

  Tancar l'aixeta quan ens estem llavant les dents, pot suposar un estalvi entre 10-20 litres. Atenció a les aixetes que GOTEGEN; una gota d'aigua per segon equival a 30 litres al dia.

   Posa el tap en el lavabo quan et vages a llavar les mans; pots estalviar uns 10 litres.

   Tira de la cadena, de la cisterna únicament quan siga imprescindible, no ho utilitzeu de cendrer o paperera; pots estalviar uns 10 litres cada vegada que la uses

  Habitualment les cisternes tenen una capacitat de 10 litres. Reduir la seua capacitat en 4 litres deixant un volum total de 6 litres (Introduir en el vàter una o dos botelles plenes d'aigua o arena) , és prou per a complir efectivament la seua funció i no afectarà la higiene del sanitari. Esta disminució pot significar un estalvi d'un 40%.

 

A LA CUINA

   El llavaplats només utilitzar-ho quan està ple; si no estarem desperdiciant uns 25 litres (segons el llavaplats) . Amb la llavadora passa quelcom paregut, però el consum d'aigua és major.

  Si fregues els plats a mà, no ho faces amb l'aixeta obert, utilitza el tap o gibrells. Estalviaràs una important quantitat d'aigua, fins a 50 litres per llavat.

    Per a llavar els aliments, usa un recipient amb aigua. Estalvia 10 litres 

 

AL JARDÍ

   Empra en el jardí l'aigua ja utilitzada en altres menesters casolans (llevat que continga detergents) . Si tens jardí has d'incorporar espècies mediterrànies, consumixen menys aigua. En tot cas controla el reg, el consum d'aigua es dispara.

 Utilitza la granera en compte de la mànega per a netejar patis i terrasses. Ajusta correctament els aspersores i concentreu el reg en zones verdes.

  És útil i barat instal·lar una cisterna per a arreplegar l'AIGUA DE PLUJA. No es pot beure, però servix per a netejar la casa, regar el jardí, llavar el cotxe, etc.

  No llaves el cotxe totes les setmanes; si és necessari, llava-ho una vegada al mes. És millor recórrer a una estació d'autollavat, s'estalvia mes aigua. Si ho fas tu, utilitza poals per a reduir el cabal.

 

TRIAR APAREIS QUE ECONOMITZEN L'AIGÜA

     Quan renoveu els electrodomèstics busqueu-los amb l'etiqueta ecològica.

   Hi ha llavadores i llavaplats que permeten seleccionar PROGRAMES ECONÖMICOS: mitja càrrega, llavat ràpid, etc. I per tant consumixen menys aigua i energia.

  Els ATOMITZADORS en l'extrema l'aixeta escampen millor l'aigua i frenen la seua eixida (es calcula que estalvien uns dos litres per persona al dia)

  Instal·lar aixetes MONA COMANDAMENT evita gotejos i estalvien aigua i energia. 

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca